Alt du trenger å vite om nyfødtfotografering

Venter du en liten en? Profesjonelle bilder av den nyfødte skaper minner for livet. Vi gir deg våre beste tips til hva du bør tenke over når familiens yngste medlem skal foreviges.

Myke babyføtter, søvnige øyne og små fingre som griper om dine. De første ukene med en baby går fort, og det er ikke alltid like lett å huske de små detaljene i ettertid. En nyfødtfotografering lar deg stoppe tiden slik at du får et dyrebart minne fra de første ukene av barnets liv.

– Vi startet med fotografering av babyer allerede i 1952 på kvinneklinikken. Selv om bildene ser litt annerledes ut i dag, er gleden over å ha et minne fra barnets første leveuker akkurat den samme som den gang, forteller Eli Reimers, eier og fotograf hos Fotograf Reimers Atelier.

Nyfødtfoto i hånd


Overlater ingenting til tilfeldighetene

I studioet like ved gågaten på Nesttun, gjør fotografene hos Reimers sitt ytterste for at både store og små skal få en god opplevelse.

– Å ta bilder av nyfødte er fantastisk, men det er viktig å vite hva du gjør. Noen ganger kan babyen nærmest sove gjennom hele seansen, mens andre ganger krever det litt mer arbeid. Som fotograf er det min jobb å skape en atmosfære som gjør babyen avslappet og komfortabel, sier Iselin Olsen Merkesdal.

Hun er en av flere fotografer hos Reimers som har spesialisert seg på fotografering av nyfødte. I rommet hvor bildene skal tas er derfor ingenting overlatt til tilfeldighetene, og både temperatur, lyder og omgivelser er tilpasset den lille.

– Under nyfødtfotograferinger beregner vi alltid god tid til bleieskift, mating og kos. Vi ønsker at dette skal være en positiv opplevelse for hele familien, så stress og tidspress er noe vi unngår. Før fotograferingen starter sørger vi dessuten for at rommet er varmt og lunt, slik at alt ligger til rette for å få gode bilder, forklarer Merkesdal.

Reimers anbefaler å ta kontakt og bestille tid til nyfødtfotografering så tidlig som mulig, gjerne allerede før barnet er født. Det ideelle er å fotografere babyen før den har rukket å bli 14 dager.

– Nyfødte forandrer seg raskt i tiden etter fødsel, og de ferske trekkene som bare nyfødte har, vil etter hvert blekne. De fleste nyfødte foretrekker for eksempel gjerne å ligge litt sammenkrøket, en posering de husker godt fra tiden i magen.

nyfødtfoto kanin


Mange valgmuligheter

Foretrekker du naturlige jordtoner og et minimalistisk preg eller er farger, tyll og blomster mer din stil? Hos Fotograf Reimers kan du velge mellom et stort utvalg av bakgrunner, tepper, tekstiler og rekvisitter.

– Før fotograferingen kan det være lurt å tenke over hvilken stil dere har og hvordan bildene kan passe sammen med interiøret hjemme. Har du et klesplagg, teppe, eller en bamse som du vil ha med på bildene, kan du selvsagt ta med dette. Ellers har vi det meste hos oss, sier Merkesdal.

Enten du ønsker å ha et stort bilde på stueveggen eller en serie med mindre bilder i gangen, kan Fotograf Reimers være behjelpelig med de fleste løsninger.

– Vi gjør hele den digitale prosessen med etterarbeid og printing selv, i tillegg til å laminere, kutte og montere bildene på plate eller i ramme. Hos oss er vi opptatt av at bildene skal bli et kjært minne, så kvaliteten er viktig hele veien. Barna vokser til, men et bilde har du for alltid.